Yeterlilik Kodu

TR0030020793

Yeterlilik Adı
Yapı Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumBeykoz Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBeykoz Üniversitesi
Sorumlu Kurum URLhttp://www.beykoz.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yönetim ve idare
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)-
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Beykoz Üniversitesi Lisans ve Önlisans Programları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin bu konuyla ilgili maddeleri aşağıda belirtilmiştir.

Ölçme, değerlendirme ve başarı notu Sınavlar MADDE 31 - 

  • Sınavlar, yarıyıl içerisinde gerçekleştirilen kısa ve ara sınavlar ile yarıyıl sonu sınavı, tek ders sınavı, mazeret sınavı, muafiyet sınavı ve ek sınavlardan oluşur.

Başarı notu MADDE 38 - 

  • Örgün programlarda öğrencilerin bir ders ile ilgili başarı notu; yarıyıl içi ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinden aldıkları notların ağırlıklı ortalamasının %50’si ve yarıyılı sonu sınavından aldıkları notun %50’si alınarak hesaplanır. 
  • Bir dersin bağıl olarak değerlendirmesinde başarı notu ve/veya yarıyıl sonu sınav notu 35’in altında olan öğrenciler o dersten başarısız sayılır. 
  • İş yerinde mesleki uygulama (staj) için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılmaz. Bu öğrenme faaliyetine ilişkin değerlendirme ‘Beykoz Üniversitesi İşyerinde Mesleki Uygulama (staj) Yönergesi’ ne göre yürütülür. İlgili faaliyetin başarı notu Başarılı (BI) ve Başarısız (BZ) notu ile değerlendirilir bu notlar not ortalamalarına katılmaz. 
  • Ara sınav ve/veya yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen derslerin başarı notu dersin özelliğine göre mutlak bir not ile veya başarılı (BI) /başarısız (BZ) olarak değerlendirilebilir. Başarılı veya başarısız olarak değerlendirilen derslerin notları not ortalamalarına katılmaz. 
  • Ara sınav ve/veya yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen ve değerlendirme süreci tamamlanmamış bazı dersler için geçici olarak eksik (E) notu verilebilir. Bu derslerin başarı notu, değerlendirme süreci tamamlandığında mutlak nota veya Başarılı (BI) / başarısız (BZ) nota dönüştürülür.

Başarı notunun hesaplanması ve açıklamaları MADDE 41 - 

  • Başarı notları, mutlak notların bir sınıf içerisindeki istatistiksel dağılımı ve sınıf ortalaması göz önünde bulundurularak “Beykoz Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Yönergesi” ne uygun olarak hesaplanır ve harfli başarı notlarına dönüştürülerek belirlenir.  Asgari bağıl değerlendirme sınırına uygun olamayan öğrenci sayıları için mutlak not sistemi kullanılır. Mutlak notların harfli başarı notları ile ilişkisi ve bu notların sayısal başarı notu karşılıkları Tablo 1’de verilmektedir. Tablo 1: Mutlak Notların harfli ve sayısal başarı notları ile ilişkisi ve anlamları   Mutlak Not Harf Notu Sayısal Not  Anlamı 90 - 100 AA 4,0 Mükemmel 80 - 89 BA 3,5 Çok İyi 73 - 79 BB 3,0 İyi 66 - 72 CB 2,5 Orta 60 - 65 CC 2,0 Yeterli 55 - 59 DC 1,5 Geçer 50-54 DD 1,0 Geçer 36- 49 FD 0,5 Başarısız 0 - 35 FF 0,0 Başarısız - DZ 0,0 Devamsız - BI - Başarılı - BZ  - Başarısız - M  - Muaf - W  - Dersten Çekilme - E  - Girilmemiş Not

a)  Bir dersten başarı notu olarak (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD), (BI), (M) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

b)  Bir dersten (FD), (FF), notu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır.

c) Dersin devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğrencilere (DZ) notu verilir. DZ notu not ortalamaları hesabında FF notu işlemi görür.

d)  (BI) notu; not ortalamalarına katılmayan ve başarılmış olunan derslerin başarı notu olarak verilir.

e)  (BZ) notu; not ortalamalarına katılmayan ve başarısız olunan derslerin başarı notu olarak verilir.

f)  (M) notu, not ortalamalarına katılmayan ve bu yönetmeliğin 29 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında belirtilen muafiyet değerlendirmesi sonucu muaf olunan derslerin başarı notu olarak verilir.

g) (W) notu; öğrencinin akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde bir dersten çekilmesi durumunda öğrencinin bu durumunu transkriptinde tanımlamak için kullanılan nottur.

h) (E) Girilmemiş not; Değerlendirme süreci tamamlanmamış ve notu girilmemiş olan derslere geçici olarak verilen nottur. Belirlenen süresi içerisinde dönüştürülmeyen (E) notu ilişkili olduğu ders için tanımlanan başarısız nota dönüştürülür.

  • (2)Üniversite harfli başarı notlarının AKTS notlarına, AKTS notlarının Üniversite harfli notlarına dönüştürülmesi “Beykoz Üniversitesi AKTS Uygulama Yönergesi” ne uygun olarak yürütülür.

Not ortalamalarının hesaplanması MADDE 42 - 

  • Genel Not Ortalaması (GNO), ilk yarıyıldan itibaren öğrencinin aldığı derslerin sayısal başarı notları (AA’dan FF’ ye kadar, FF dâhil) ile bu derslere ait AKTS kredi değerlerinin çarpılarak toplanması ve bu toplamın, ortalamaya giren derslerin AKTS kredileri toplamına bölünmesi ile hesaplanır. 
  • Yarıyıl Not Ortalaması (YNO), herhangi bir yarıyıl için öğrencinin aldığı derslerin, sayısal başarı notları ile bu derslere ait AKTS kredi değerlerinin çarpılarak toplanması ve bu toplamın, ortalamaya giren derslerin AKTS kredileri toplamına bölünmesi ile hesaplanır.  
  • Not ortalamalarının hesabında virgülden sonra üç haneli işlem yürütülür ve gösterim iki hane üzerinden yapılır. Yuvarlama işleminde virgülden sonraki üçüncü hane 0-4 ise aşağı, 5-9 ise yukarı yuvarlama kuralı uygulanır.

Sınavlar MADDE 21 – 

  • Sınavlar; yarıyıl içersinde gerçekleştirilen en az 2 kısa sınav ve en az 1 ara sınav, ile, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı ve tek ders sınavından oluşur. 

Kısa sınav ve ara sınav MADDE 22 – 

  • Ara sınav her öğretim yarıyılında, o yarıyılın öğretim planında yer alan ve açılan derslerden, akademik takvimde belirlenen süre içinde, kısa sınavlar her öğretim yarıyılında ilgili öğretim elemanının uygun gördüğü zamanlarda yapılır. 
  • Uzaktan öğretim programlarında kısa sınavlar, ara sınav, ve ödev gibi yarıyıl içi diğer ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulan faaliyetler internet ya da iletişim ağları üzerinden yapılır. 
  • Mazeretsiz olarak girilmeyen veya yönetim kurulunca mazeret sınavı verilmeyen derslerin ara sınav notu sıfır sayılır. 
  • Kısa sınavına, ara sınavına veya mazeret sınavına girilmeyen dersin, devam zorunluluğu sağlanmışsa yarıyıl sonu sınavına girilebilir.

Yarıyıl sonu sınavı MADDE 23 – 

  • Yarıyıl sonu sınavı; her öğretim yarıyılında, o yarıyılın öğretim planında yer alan ve açılan derslerden, yarıyıl dersleri tamamlandıktan sonra akademik takvimde belirlenen süre içinde yapılan sınavdır. 
  • Yarıyıl sonu sınavına girebilmek için ilgili dersten devam almış olmak gerekir. 
  • Öğrenciler, sınav programında belirtilen zaman ve yerde sınavlara girmek zorundadır. 
  • Yarıyıl sonu sınavının mazereti bütünleme sınavıdır.

Bütünleme sınavı MADDE 24 – 

  • Bütünleme sınavı; her öğretim yarıyılında, yarıyıl sonu sınavları tamamlandıktan sonra, o akademik yarıyılda alınan ve başarısız olunan dersler için açılan sınavdır. 
  • Bütünleme sınavına girebilmek için o dersle ilgili devam koşulunun yerine getirilmiş olması gerekir.
  • Bütünleme sınavı yarıyıl sonu sınavının yerine geçen bir sınavdır. 
  • Bütünleme sınavı başarı notu transkripte dersin en son alındığı yarıyıla işlenir ve ağırlıklı not ortalaması (ANO) hesaplanmasında dikkate alınır. 
  • Bütünleme sınavının mazereti yoktur. Ancak ciddi derecede hastalık, afet durumu vb. olağanüstü durumlarda belgelenmek koşuluyla yönetim kurulu kararı doğrultusunda uygulama yapılır.

Tek ders sınavı MADDE 25 –  

  • Tek ders sınavı; mezuniyeti için staj hariç tek dersi kalan ve bu ders için devam zorunluluğunu yerine getirmiş olan öğrencilerin girebileceği bir sınavdır. 
  • Tek ders sınavı her yarıyıl sonunda yapılır. Tek ders sınav tarihi ve sınava müracaat tarihi akademik takvimde ilan edilir. 
  • Tek ders sınavına girmek isteyen öğrenci, akademik takvimde belirtilen sürede yazılı olarak Yüksekokul Müdürlüğüne müracaat eder. Talepleri uygun bulunan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihte, sınav ücretini ödemek şartıyla tek ders sınavına girebilir. 
  • Tek ders sınav ücreti, ilgili programın cari yıl ücretinin 1,5/60’ıdır. 
  • Tek ders sınavı müstakil bir sınavdır. Tek ders sınavının başarı değerlendirmesinde yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınmaz.
  • Tek ders sınavından başarılı olunması için en az CC notu alınması gerekir. Not değerlemesi 31 inci maddedeifade edilen Tablo 1’e göre yapılır. 
  • Tek ders sınavı başarı notu kronolojik transkriptte müstakil olarak gösterilir ve ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) hesaplanmasında dikkate alınır. 
  • Tek ders sınavında başarısızlık halinde, öğrenci dersin açıldığı yarıyılda dersi tekrar almayı tercih edebilir veya yarıyıl sonlarında açılan tek ders sınavına girebilir. Final sınavında başarısız olunması halinde de öğrencinin tek ders sınavına girme hakkı saklıdır.

Mazeret sınavı MADDE 26 – 

  • Mazeret sınavı; uzaktan eğitim programları hariç, ara sınavlara ve bütünleme sınavlarına olağanüstü mazereti nedeniyle katılamayan öğrencilere yönetim kurulu kararıyla verilen sınavdır. 
  • Sınavlara mazereti nedeniyle giremeyen öğrenci, mazeretini belirten belgeyi en geç sınavların bitimini takip eden üç işgünü içinde Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ekinde verir. 
  • Yönetim Kurulu, süresi içinde mazeretini bildiren öğrencilerden, mazeretini haklı ve geçerli gördüğüne, ilgili ders için mazeret sınav hakkı verebilir. 
  • Mazeret sınavları yönetim kurulunun belirleyeceği tarih/tarihlerde yapılır. 
  • Sağlıkla ilgili mazeretlerin, sağlık kurumlarından alınmış sağlık raporu ile belgelenmesi gerekir.

Muafiyet sınavı MADDE 27 – 

  • Yüksekokul kurulunun uygun gördüğü derslerden akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılan sınavdır. (2) Bu sınava katılarak başarı gösteren öğrencilerin almış oldukları notlar harfli nota dönüştürülerek öğrencinin transkriptine aktarılır.

Sınavların yapılış şekli MADDE 28 –

  • Sınav tarihleri akademik takvimde düzenlenir ve ilan edilir. 
  • Sınavların gün, saat ve sınav salonlarını belirleyen sınav programı, sınavların başlamasından en az bir hafta önce Yüksekokul Müdürlüğü tarafından hazırlanır ve ilan edilir. 
  • Yüksekokul Müdürünün kararı ile Cumartesi ve Pazar günlerinde de sınav yapılabilir. 
  • Bir günde, yarıyıl öğretim planında her yarıyıl için öngörülen derslerden en çok üç dersin sınavı yapılabilir.Ders tekrarlayan öğrenciler için sınav programında bir günde üç dersten daha fazla sayıda sınav yapılabilir. 
  • Uzaktan eğitim ve Endüstride Uygulamalı yapılan derslerin sınavları hariç Yüksekokul mekânları dışında sınav yapılamaz. 
  • Sınavlar, Yüksekokul Müdürlüğü tarafından tespit ve ilan edilen sınav uygulama prosedürüne uygun olarak yapılır. Öğrenciler, sınav salonunda ve sınav mahallinde görevli öğretim elemanı tarafından yönetilen sınav düzenine uymak zorundadır. Hangi sebep ve mazeretle olursa olsun, sınav düzenine uymayan, sınav düzeninin sağlanmasını geciktiren ve sınavın sağlıklı bir şekilde yapılmasını engelleyici tutum ve davranışta bulunan öğrenciler sınava alınmaz bu öğrenciler hakkında disiplin işlemi uygulanır. 
  • İçinde bulunulan akademik yıl için düzenlenmiş geçerli öğrenci kimlik kartı olmayan öğrenciler sınava alınmaz. 
  • Girmeye hakkı olmadığı halde girilen sınavın notu geçersiz sayılır.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030020793


Yeterlilik Adı
Yapı Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Beykoz Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Beykoz Üniversitesi

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
-

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Beykoz Üniversitesi Lisans ve Önlisans Programları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin bu konuyla ilgili maddeleri aşağıda belirtilmiştir.

Ölçme, değerlendirme ve başarı notu Sınavlar MADDE 31 - 

  • Sınavlar, yarıyıl içerisinde gerçekleştirilen kısa ve ara sınavlar ile yarıyıl sonu sınavı, tek ders sınavı, mazeret sınavı, muafiyet sınavı ve ek sınavlardan oluşur.

Başarı notu MADDE 38 - 

  • Örgün programlarda öğrencilerin bir ders ile ilgili başarı notu; yarıyıl içi ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinden aldıkları notların ağırlıklı ortalamasının %50’si ve yarıyılı sonu sınavından aldıkları notun %50’si alınarak hesaplanır. 
  • Bir dersin bağıl olarak değerlendirmesinde başarı notu ve/veya yarıyıl sonu sınav notu 35’in altında olan öğrenciler o dersten başarısız sayılır. 
  • İş yerinde mesleki uygulama (staj) için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılmaz. Bu öğrenme faaliyetine ilişkin değerlendirme ‘Beykoz Üniversitesi İşyerinde Mesleki Uygulama (staj) Yönergesi’ ne göre yürütülür. İlgili faaliyetin başarı notu Başarılı (BI) ve Başarısız (BZ) notu ile değerlendirilir bu notlar not ortalamalarına katılmaz. 
  • Ara sınav ve/veya yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen derslerin başarı notu dersin özelliğine göre mutlak bir not ile veya başarılı (BI) /başarısız (BZ) olarak değerlendirilebilir. Başarılı veya başarısız olarak değerlendirilen derslerin notları not ortalamalarına katılmaz. 
  • Ara sınav ve/veya yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen ve değerlendirme süreci tamamlanmamış bazı dersler için geçici olarak eksik (E) notu verilebilir. Bu derslerin başarı notu, değerlendirme süreci tamamlandığında mutlak nota veya Başarılı (BI) / başarısız (BZ) nota dönüştürülür.

Başarı notunun hesaplanması ve açıklamaları MADDE 41 - 

  • Başarı notları, mutlak notların bir sınıf içerisindeki istatistiksel dağılımı ve sınıf ortalaması göz önünde bulundurularak “Beykoz Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Yönergesi” ne uygun olarak hesaplanır ve harfli başarı notlarına dönüştürülerek belirlenir.  Asgari bağıl değerlendirme sınırına uygun olamayan öğrenci sayıları için mutlak not sistemi kullanılır. Mutlak notların harfli başarı notları ile ilişkisi ve bu notların sayısal başarı notu karşılıkları Tablo 1’de verilmektedir. Tablo 1: Mutlak Notların harfli ve sayısal başarı notları ile ilişkisi ve anlamları   Mutlak Not Harf Notu Sayısal Not  Anlamı 90 - 100 AA 4,0 Mükemmel 80 - 89 BA 3,5 Çok İyi 73 - 79 BB 3,0 İyi 66 - 72 CB 2,5 Orta 60 - 65 CC 2,0 Yeterli 55 - 59 DC 1,5 Geçer 50-54 DD 1,0 Geçer 36- 49 FD 0,5 Başarısız 0 - 35 FF 0,0 Başarısız - DZ 0,0 Devamsız - BI - Başarılı - BZ  - Başarısız - M  - Muaf - W  - Dersten Çekilme - E  - Girilmemiş Not

a)  Bir dersten başarı notu olarak (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD), (BI), (M) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

b)  Bir dersten (FD), (FF), notu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır.

c) Dersin devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğrencilere (DZ) notu verilir. DZ notu not ortalamaları hesabında FF notu işlemi görür.

d)  (BI) notu; not ortalamalarına katılmayan ve başarılmış olunan derslerin başarı notu olarak verilir.

e)  (BZ) notu; not ortalamalarına katılmayan ve başarısız olunan derslerin başarı notu olarak verilir.

f)  (M) notu, not ortalamalarına katılmayan ve bu yönetmeliğin 29 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında belirtilen muafiyet değerlendirmesi sonucu muaf olunan derslerin başarı notu olarak verilir.

g) (W) notu; öğrencinin akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde bir dersten çekilmesi durumunda öğrencinin bu durumunu transkriptinde tanımlamak için kullanılan nottur.

h) (E) Girilmemiş not; Değerlendirme süreci tamamlanmamış ve notu girilmemiş olan derslere geçici olarak verilen nottur. Belirlenen süresi içerisinde dönüştürülmeyen (E) notu ilişkili olduğu ders için tanımlanan başarısız nota dönüştürülür.

  • (2)Üniversite harfli başarı notlarının AKTS notlarına, AKTS notlarının Üniversite harfli notlarına dönüştürülmesi “Beykoz Üniversitesi AKTS Uygulama Yönergesi” ne uygun olarak yürütülür.

Not ortalamalarının hesaplanması MADDE 42 - 

  • Genel Not Ortalaması (GNO), ilk yarıyıldan itibaren öğrencinin aldığı derslerin sayısal başarı notları (AA’dan FF’ ye kadar, FF dâhil) ile bu derslere ait AKTS kredi değerlerinin çarpılarak toplanması ve bu toplamın, ortalamaya giren derslerin AKTS kredileri toplamına bölünmesi ile hesaplanır. 
  • Yarıyıl Not Ortalaması (YNO), herhangi bir yarıyıl için öğrencinin aldığı derslerin, sayısal başarı notları ile bu derslere ait AKTS kredi değerlerinin çarpılarak toplanması ve bu toplamın, ortalamaya giren derslerin AKTS kredileri toplamına bölünmesi ile hesaplanır.  
  • Not ortalamalarının hesabında virgülden sonra üç haneli işlem yürütülür ve gösterim iki hane üzerinden yapılır. Yuvarlama işleminde virgülden sonraki üçüncü hane 0-4 ise aşağı, 5-9 ise yukarı yuvarlama kuralı uygulanır.

Sınavlar MADDE 21 – 

  • Sınavlar; yarıyıl içersinde gerçekleştirilen en az 2 kısa sınav ve en az 1 ara sınav, ile, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı ve tek ders sınavından oluşur. 

Kısa sınav ve ara sınav MADDE 22 – 

  • Ara sınav her öğretim yarıyılında, o yarıyılın öğretim planında yer alan ve açılan derslerden, akademik takvimde belirlenen süre içinde, kısa sınavlar her öğretim yarıyılında ilgili öğretim elemanının uygun gördüğü zamanlarda yapılır. 
  • Uzaktan öğretim programlarında kısa sınavlar, ara sınav, ve ödev gibi yarıyıl içi diğer ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulan faaliyetler internet ya da iletişim ağları üzerinden yapılır. 
  • Mazeretsiz olarak girilmeyen veya yönetim kurulunca mazeret sınavı verilmeyen derslerin ara sınav notu sıfır sayılır. 
  • Kısa sınavına, ara sınavına veya mazeret sınavına girilmeyen dersin, devam zorunluluğu sağlanmışsa yarıyıl sonu sınavına girilebilir.

Yarıyıl sonu sınavı MADDE 23 – 

  • Yarıyıl sonu sınavı; her öğretim yarıyılında, o yarıyılın öğretim planında yer alan ve açılan derslerden, yarıyıl dersleri tamamlandıktan sonra akademik takvimde belirlenen süre içinde yapılan sınavdır. 
  • Yarıyıl sonu sınavına girebilmek için ilgili dersten devam almış olmak gerekir. 
  • Öğrenciler, sınav programında belirtilen zaman ve yerde sınavlara girmek zorundadır. 
  • Yarıyıl sonu sınavının mazereti bütünleme sınavıdır.

Bütünleme sınavı MADDE 24 – 

  • Bütünleme sınavı; her öğretim yarıyılında, yarıyıl sonu sınavları tamamlandıktan sonra, o akademik yarıyılda alınan ve başarısız olunan dersler için açılan sınavdır. 
  • Bütünleme sınavına girebilmek için o dersle ilgili devam koşulunun yerine getirilmiş olması gerekir.
  • Bütünleme sınavı yarıyıl sonu sınavının yerine geçen bir sınavdır. 
  • Bütünleme sınavı başarı notu transkripte dersin en son alındığı yarıyıla işlenir ve ağırlıklı not ortalaması (ANO) hesaplanmasında dikkate alınır. 
  • Bütünleme sınavının mazereti yoktur. Ancak ciddi derecede hastalık, afet durumu vb. olağanüstü durumlarda belgelenmek koşuluyla yönetim kurulu kararı doğrultusunda uygulama yapılır.

Tek ders sınavı MADDE 25 –  

  • Tek ders sınavı; mezuniyeti için staj hariç tek dersi kalan ve bu ders için devam zorunluluğunu yerine getirmiş olan öğrencilerin girebileceği bir sınavdır. 
  • Tek ders sınavı her yarıyıl sonunda yapılır. Tek ders sınav tarihi ve sınava müracaat tarihi akademik takvimde ilan edilir. 
  • Tek ders sınavına girmek isteyen öğrenci, akademik takvimde belirtilen sürede yazılı olarak Yüksekokul Müdürlüğüne müracaat eder. Talepleri uygun bulunan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihte, sınav ücretini ödemek şartıyla tek ders sınavına girebilir. 
  • Tek ders sınav ücreti, ilgili programın cari yıl ücretinin 1,5/60’ıdır. 
  • Tek ders sınavı müstakil bir sınavdır. Tek ders sınavının başarı değerlendirmesinde yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınmaz.
  • Tek ders sınavından başarılı olunması için en az CC notu alınması gerekir. Not değerlemesi 31 inci maddedeifade edilen Tablo 1’e göre yapılır. 
  • Tek ders sınavı başarı notu kronolojik transkriptte müstakil olarak gösterilir ve ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) hesaplanmasında dikkate alınır. 
  • Tek ders sınavında başarısızlık halinde, öğrenci dersin açıldığı yarıyılda dersi tekrar almayı tercih edebilir veya yarıyıl sonlarında açılan tek ders sınavına girebilir. Final sınavında başarısız olunması halinde de öğrencinin tek ders sınavına girme hakkı saklıdır.

Mazeret sınavı MADDE 26 – 

  • Mazeret sınavı; uzaktan eğitim programları hariç, ara sınavlara ve bütünleme sınavlarına olağanüstü mazereti nedeniyle katılamayan öğrencilere yönetim kurulu kararıyla verilen sınavdır. 
  • Sınavlara mazereti nedeniyle giremeyen öğrenci, mazeretini belirten belgeyi en geç sınavların bitimini takip eden üç işgünü içinde Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ekinde verir. 
  • Yönetim Kurulu, süresi içinde mazeretini bildiren öğrencilerden, mazeretini haklı ve geçerli gördüğüne, ilgili ders için mazeret sınav hakkı verebilir. 
  • Mazeret sınavları yönetim kurulunun belirleyeceği tarih/tarihlerde yapılır. 
  • Sağlıkla ilgili mazeretlerin, sağlık kurumlarından alınmış sağlık raporu ile belgelenmesi gerekir.

Muafiyet sınavı MADDE 27 – 

  • Yüksekokul kurulunun uygun gördüğü derslerden akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılan sınavdır. (2) Bu sınava katılarak başarı gösteren öğrencilerin almış oldukları notlar harfli nota dönüştürülerek öğrencinin transkriptine aktarılır.

Sınavların yapılış şekli MADDE 28 –

  • Sınav tarihleri akademik takvimde düzenlenir ve ilan edilir. 
  • Sınavların gün, saat ve sınav salonlarını belirleyen sınav programı, sınavların başlamasından en az bir hafta önce Yüksekokul Müdürlüğü tarafından hazırlanır ve ilan edilir. 
  • Yüksekokul Müdürünün kararı ile Cumartesi ve Pazar günlerinde de sınav yapılabilir. 
  • Bir günde, yarıyıl öğretim planında her yarıyıl için öngörülen derslerden en çok üç dersin sınavı yapılabilir.Ders tekrarlayan öğrenciler için sınav programında bir günde üç dersten daha fazla sayıda sınav yapılabilir. 
  • Uzaktan eğitim ve Endüstride Uygulamalı yapılan derslerin sınavları hariç Yüksekokul mekânları dışında sınav yapılamaz. 
  • Sınavlar, Yüksekokul Müdürlüğü tarafından tespit ve ilan edilen sınav uygulama prosedürüne uygun olarak yapılır. Öğrenciler, sınav salonunda ve sınav mahallinde görevli öğretim elemanı tarafından yönetilen sınav düzenine uymak zorundadır. Hangi sebep ve mazeretle olursa olsun, sınav düzenine uymayan, sınav düzeninin sağlanmasını geciktiren ve sınavın sağlıklı bir şekilde yapılmasını engelleyici tutum ve davranışta bulunan öğrenciler sınava alınmaz bu öğrenciler hakkında disiplin işlemi uygulanır. 
  • İçinde bulunulan akademik yıl için düzenlenmiş geçerli öğrenci kimlik kartı olmayan öğrenciler sınava alınmaz. 
  • Girmeye hakkı olmadığı halde girilen sınavın notu geçersiz sayılır.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030020793

Qualification Title
Construction Management Masters Degree
Awarding BodyBEYKOZ UNIVERSITY
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.beykoz.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasManagement and administration
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info

The articles related to Education Training and Exam Regulations of Beykoz University Undergraduate and Associate Degree Programs are mentioned below.

Assessment, evaluation and final grade Exams ARTICLE 31 -

  • Exams consist of short and midterm exams and final exams, single course exams, make-up exams, exemption exams and additional exams which are held in the semester.

Final Grade ARTICLE 38 – 

  • The final grade of students in a formal program related to a course is calculated through; 50% of the weighted average of the grades they receive from the midterm assessment and evaluation activities and 50% of the grades they receive from the final exam.  
  • Evaluating a course depends on: Students whose grade of success and / or final grade are under 35 are considered to be unsuccessful for that course. 
  • There is no midterm and final examination for professional practice (internship) at work. The evaluation related to this learning activity is carried out through following the instructions of Beykoz University Professional Practice (Internship) Directive. The final grade of the related activity is evaluated by the grade of Successful (BI) and Unsuccessful (BZ); these grades are not included in the grade point average. 
  • The final grades of the courses that do not require midterm and/or final exams can be evaluated as Successful (BI) / Unsuccessful (BZ) with an absolute grade according to the quality of the courses ; these grades are not included in the grade point average. 
  •  For the courses that do not require midterm and/or final exams and that have incomplete evaluation processes, Incomplete (E) grade can be given temporarily. The final grades of these courses are turned into absolute grades or Successful (BI) / Unsuccessful (BZ) when the evaluation process is complete.  

Calculating final grade and explanations   ARTICLE 41 – 

  • Final grades are calculated by considering statistical dispersion of grades and class average and converted to letter grades by “Beykoz University Relative Evaluation Directions” For the numbers of students that are not applicable to minimum relative evaluation, absolute grading system is used. The correlation between absolute grades and letter grades and their numeric grade equivalents are given in Table 1. Table 1: The correlation between absolute grades and letter grades and their numeric grade equivalents     Absolute Grade Letter Grade Numeric Grade Meaning 90 - 100 AA 4,0 Perfect 80 - 89 BA 3,5 Very Good 73 - 79 BB 3,0 Good 66 - 72 CB 2,5 Average 60 - 65 CC 2,0 Sufficient 55 - 59 DC 1,5 Pass 50-54 DD 1,0 Pass 36- 49 FD 0,5 Fail 0 - 35 FF 0,0 Fail due to absence - DZ 0,0 Fail due to absence - BI - Successful - BZ - Unsuccessful - M - Exempted  -  W  - Withdrawal  -   E  - Incomplete Grade  

a) A student who gets (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) and (DD), (BI), (M) as a final grade for a class is considered to have passed from that class.  

b) A student who gets (FD), (FF) from a class is considered to have failed from it.  

c)  Students who do not meet the attendance requirements of a class are given DZ grade. DZ grade is counted as FF when grade point average is calculated.  

d)  (BI) is given as a grade which is not added to the grade point average and for the classes a student has passed.     

e) (BZ) is given as a grade which is not added to the grade point average and for the classes a student has not passed.  

f) (M) is given as a grade which is not added to the grade point average, and is given to the students who is counted as exempt from a class as a result of the evaluation of the exemption  in accordance with paragraph 3 in article 29 of this regulation  

g) (W) is a grade used to identify a students’ situation in the transcript in the event of a withdrawal from a class.  

h) (E) Ungraded is a temporary grade which is given to the students when the assessment process has not been completed yet. (E) grade which is not changed within the predetermined deadline will be converted to a failed grade.  

  • Conversion of university letter grades to ECTS grades and vice versa is carried out in accordance with “Beykoz University ECTS Application Guideline”.  

The Calculation of Grade Points Average ARTICLE 42 – 

  • Grade Points Average (GPA) is calculated on all the semesters by multiplying the number of credits given for a course times the value of the grade received for the course, adding the value calculated for each class and dividing by the total number of credits. 
  • Semester Grade Average is calculated within any semester by multiplying the number of credits given for a course times the value of the grade received for the course, adding the value calculated for each class and dividing by the total number of credits. 
  • Three-digit process is carried out in the calculation of the grade average and it is displayed in two-digit figure. During the rounding process, if the third digit figure after the decimal point is between 0-4, it is rounded downwards, but if it is between 5-9, it is rounded upwards.    
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030020793


Qualification Title
Construction Management Masters Degree

Awarding Body
BEYKOZ UNIVERSITY

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info

The articles related to Education Training and Exam Regulations of Beykoz University Undergraduate and Associate Degree Programs are mentioned below.

Assessment, evaluation and final grade Exams ARTICLE 31 -

  • Exams consist of short and midterm exams and final exams, single course exams, make-up exams, exemption exams and additional exams which are held in the semester.

Final Grade ARTICLE 38 – 

  • The final grade of students in a formal program related to a course is calculated through; 50% of the weighted average of the grades they receive from the midterm assessment and evaluation activities and 50% of the grades they receive from the final exam.  
  • Evaluating a course depends on: Students whose grade of success and / or final grade are under 35 are considered to be unsuccessful for that course. 
  • There is no midterm and final examination for professional practice (internship) at work. The evaluation related to this learning activity is carried out through following the instructions of Beykoz University Professional Practice (Internship) Directive. The final grade of the related activity is evaluated by the grade of Successful (BI) and Unsuccessful (BZ); these grades are not included in the grade point average. 
  • The final grades of the courses that do not require midterm and/or final exams can be evaluated as Successful (BI) / Unsuccessful (BZ) with an absolute grade according to the quality of the courses ; these grades are not included in the grade point average. 
  •  For the courses that do not require midterm and/or final exams and that have incomplete evaluation processes, Incomplete (E) grade can be given temporarily. The final grades of these courses are turned into absolute grades or Successful (BI) / Unsuccessful (BZ) when the evaluation process is complete.  

Calculating final grade and explanations   ARTICLE 41 – 

  • Final grades are calculated by considering statistical dispersion of grades and class average and converted to letter grades by “Beykoz University Relative Evaluation Directions” For the numbers of students that are not applicable to minimum relative evaluation, absolute grading system is used. The correlation between absolute grades and letter grades and their numeric grade equivalents are given in Table 1. Table 1: The correlation between absolute grades and letter grades and their numeric grade equivalents     Absolute Grade Letter Grade Numeric Grade Meaning 90 - 100 AA 4,0 Perfect 80 - 89 BA 3,5 Very Good 73 - 79 BB 3,0 Good 66 - 72 CB 2,5 Average 60 - 65 CC 2,0 Sufficient 55 - 59 DC 1,5 Pass 50-54 DD 1,0 Pass 36- 49 FD 0,5 Fail 0 - 35 FF 0,0 Fail due to absence - DZ 0,0 Fail due to absence - BI - Successful - BZ - Unsuccessful - M - Exempted  -  W  - Withdrawal  -   E  - Incomplete Grade  

a) A student who gets (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) and (DD), (BI), (M) as a final grade for a class is considered to have passed from that class.  

b) A student who gets (FD), (FF) from a class is considered to have failed from it.  

c)  Students who do not meet the attendance requirements of a class are given DZ grade. DZ grade is counted as FF when grade point average is calculated.  

d)  (BI) is given as a grade which is not added to the grade point average and for the classes a student has passed.     

e) (BZ) is given as a grade which is not added to the grade point average and for the classes a student has not passed.  

f) (M) is given as a grade which is not added to the grade point average, and is given to the students who is counted as exempt from a class as a result of the evaluation of the exemption  in accordance with paragraph 3 in article 29 of this regulation  

g) (W) is a grade used to identify a students’ situation in the transcript in the event of a withdrawal from a class.  

h) (E) Ungraded is a temporary grade which is given to the students when the assessment process has not been completed yet. (E) grade which is not changed within the predetermined deadline will be converted to a failed grade.  

  • Conversion of university letter grades to ECTS grades and vice versa is carried out in accordance with “Beykoz University ECTS Application Guideline”.  

The Calculation of Grade Points Average ARTICLE 42 – 

  • Grade Points Average (GPA) is calculated on all the semesters by multiplying the number of credits given for a course times the value of the grade received for the course, adding the value calculated for each class and dividing by the total number of credits. 
  • Semester Grade Average is calculated within any semester by multiplying the number of credits given for a course times the value of the grade received for the course, adding the value calculated for each class and dividing by the total number of credits. 
  • Three-digit process is carried out in the calculation of the grade average and it is displayed in two-digit figure. During the rounding process, if the third digit figure after the decimal point is between 0-4, it is rounded downwards, but if it is between 5-9, it is rounded upwards.    

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address