Yeterlilik Kodu

TR0020221362

Yeterlilik Adı
Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım Ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi
Sorumlu KurumHayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEmniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA
Sorumlu Kurum URLhttps://hbogm.meb.gov.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi2
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 2
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:6112.08

KategoriAna
Kredi Değeri3
Programın Normal Süresi 80 Saat
Program Profili (Amaç)

Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanmaktadır.

Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireyin,

  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,
  • Antep Fıstığı İşleme Tesislerinde yapılması planlanan işlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak uygulanması amaçlanmaktadır.
Öğrenme Ortamları
  • Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
  • Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programı;

Programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve becerini kapsar. 

Kazanımlar:

  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
  • Antep Fıstığı İşleme Tesislerinde yapılması planlanan işlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak uygulanması sağlar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Değerlendirme, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
  • Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetler,
  • Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
  • Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
  • Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılır. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
  • Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.
  • Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

1. En az ilköğretim mezunu olmak,

2. 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak,

4. Tarımsal Tesis İşletme, Bakım ve Onarımcısı (Antep Fıstığı İşleme Tesisi) konusunda en az 1 yıl deneyime sahip olmak.

Başarma ŞartlarıKursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir. HBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” ni almaya hak kazanır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

“Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.

Yasal Dayanağı

1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu

2. 19.06.1986 tarihli ve 19139 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu

3. 10 Temmuz 2018 Tarihli ve 30474 Sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 1)

4. 11.04.2018 tarihli ve 30388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları” Yönetmeliği

5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı 6. 13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Meslekî Eğitimlerine Dair Yönetmelik

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Süresiz.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0020221362


Yeterlilik Adı
Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım Ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi

Sorumlu Kurum
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:6112.08


AYÇ Seviyesi
2

TYÇ Seviyesi
2
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:6112.08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
3

Programın Normal Süresi
80 Saat

Program Profili (Amaç)

Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanmaktadır.

Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireyin,

  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,
  • Antep Fıstığı İşleme Tesislerinde yapılması planlanan işlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak uygulanması amaçlanmaktadır.

Öğrenme Ortamları
  • Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
  • Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programı;

Programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve becerini kapsar. 

Kazanımlar:

  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
  • Antep Fıstığı İşleme Tesislerinde yapılması planlanan işlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak uygulanması sağlar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Değerlendirme, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
  • Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetler,
  • Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
  • Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
  • Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılır. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
  • Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.
  • Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

1. En az ilköğretim mezunu olmak,

2. 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak,

4. Tarımsal Tesis İşletme, Bakım ve Onarımcısı (Antep Fıstığı İşleme Tesisi) konusunda en az 1 yıl deneyime sahip olmak.


Başarma Şartları
Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir. HBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” ni almaya hak kazanır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

“Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.


Yasal Dayanağı

1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu

2. 19.06.1986 tarihli ve 19139 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu

3. 10 Temmuz 2018 Tarihli ve 30474 Sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 1)

4. 11.04.2018 tarihli ve 30388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları” Yönetmeliği

5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı 6. 13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Meslekî Eğitimlerine Dair Yönetmelik


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Süresiz.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0020221362

Qualification Title
Awarding BodyMinistry of National Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationOccupational
EQF Level2
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 2
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value3
Program Duration80 Saat
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0020221362


Qualification Title

Awarding Body
Ministry of National Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
2

TQF Level
2
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
3

Program Duration
80 Saat

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address