Yeterlilik Kodu | TR0020221362 | |
Yeterlilik Adı | Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım Ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi
| |
Sorumlu Kurum | Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA | |
Sorumlu Kurum URL | https://hbogm.meb.gov.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 2 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 2 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08:6112.08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 3 | |
Programın Normal Süresi | 80 Saat | |
Program Profili (Amaç) | Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanmaktadır. Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireyin,
| |
Öğrenme Ortamları |
| |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programı; Programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve becerini kapsar. Kazanımlar:
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | 1. En az ilköğretim mezunu olmak, 2. 18 yaşını tamamlamış olmak, 3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak, 4. Tarımsal Tesis İşletme, Bakım ve Onarımcısı (Antep Fıstığı İşleme Tesisi) konusunda en az 1 yıl deneyime sahip olmak. | |
Başarma Şartları | Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir. HBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” ni almaya hak kazanır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez. | |
Yasal Dayanağı | 1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu 2. 19.06.1986 tarihli ve 19139 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu 3. 10 Temmuz 2018 Tarihli ve 30474 Sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 1) 4. 11.04.2018 tarihli ve 30388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları” Yönetmeliği 5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı 6. 13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Meslekî Eğitimlerine Dair Yönetmelik | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Süresiz. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0020221362
ISCO 08:6112.08
ISCO 08:6112.08
Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olması amaçlanmaktadır.
Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programını bitiren bireyin,
- İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,
- Antep Fıstığı İşleme Tesislerinde yapılması planlanan işlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak uygulanması amaçlanmaktadır.
- Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
- Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.
Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı kurs programı;
Programını bitiren bireylerin; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak Antep Fıstığı İşleme Tesisinde yapılan ya da yapılması planlanan işlerin gerçekleştirilmesinde gereken uygulamalar ve ayrıntıları ile ilgili bilgi ve becerini kapsar.
Kazanımlar:
- İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
- Antep Fıstığı İşleme Tesislerinde yapılması planlanan işlerin iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak uygulanması sağlar.
- Değerlendirme, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
- Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetler,
- Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
- Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
- Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılır. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
- Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.
- Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
1. En az ilköğretim mezunu olmak,
2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak,
4. Tarımsal Tesis İşletme, Bakım ve Onarımcısı (Antep Fıstığı İşleme Tesisi) konusunda en az 1 yıl deneyime sahip olmak.
“Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Antep Fıstığı İşleme Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.
1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu
2. 19.06.1986 tarihli ve 19139 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu
3. 10 Temmuz 2018 Tarihli ve 30474 Sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 1)
4. 11.04.2018 tarihli ve 30388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları” Yönetmeliği
5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı 6. 13.07.2013 tarihli ve 28706 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Meslekî Eğitimlerine Dair Yönetmelik
Süresiz.
Qualification Code | TR0020221362 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Ministry of National Education | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 2 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 2 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 3 | |
Program Duration | 80 Saat | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |