Yeterlilik Kodu | TR0030031397 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Eskişehir Osmangazi Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Meşelik Kampüsü 26480 ESKİŞEHİR Santral : 0(222) 239 37 50 Dekanlık Sekreterliği : 0(222) 229 25 23 Fax : 0(222) 229 25 27 | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.ogu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | - | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | • Ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin yiyecek–içecek bölümlerinde, • Restoran/kafe/bar vb. bağımsız yiyecek–içecek işletmelerinin mutfak ve servis ekibinde veya işletme bölümünde, • Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), akademik kurumlarda, • Restoran/kafe/bar vb. girişimci ve işletmecisi olarak ya da • Yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışma ve akademik kariyer yapabilme seçeneğine sahip olmaktır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Ölçme ve Değerlendirme Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir. Başarı Notu Katsayı Başarı Derecesi AA 4.00 Pekiyi BA 3.50 İyi-Pekiyi BB 3.00 İyi CB 2.50 Orta-İyi CC 2.00 Orta DC 1.50 Geçer-Orta DD 1.00 Geçer FF 0.00 Başarısız | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030031397
• Ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin yiyecek–içecek bölümlerinde,
• Restoran/kafe/bar vb. bağımsız yiyecek–içecek işletmelerinin mutfak ve servis ekibinde veya işletme bölümünde,
• Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), akademik kurumlarda,
• Restoran/kafe/bar vb. girişimci ve işletmecisi olarak ya da
• Yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışma ve akademik kariyer yapabilme seçeneğine sahip olmaktır.
Qualification Code | TR0030031397 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | ||
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |