Yeterlilik Kodu

TR0030031397

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması
Sorumlu KurumEskişehir Osmangazi Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Meşelik Kampüsü 26480 ESKİŞEHİR Santral : 0(222) 239 37 50 Dekanlık Sekreterliği : 0(222) 229 25 23 Fax : 0(222) 229 25 27
Sorumlu Kurum URLhttps://www.ogu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)-
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

 • Ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin yiyecek–içecek bölümlerinde,

• Restoran/kafe/bar vb. bağımsız yiyecek–içecek işletmelerinin mutfak ve servis ekibinde veya işletme bölümünde,

• Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), akademik kurumlarda,

• Restoran/kafe/bar vb. girişimci ve işletmecisi olarak ya da

• Yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışma ve akademik kariyer yapabilme seçeneğine sahip olmaktır.  

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları Ölçme ve Değerlendirme Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir. Başarı Notu             Katsayı                  Başarı Derecesi AA                              4.00                       Pekiyi BA                              3.50                       İyi-Pekiyi BB                              3.00                       İyi CB                              2.50                       Orta-İyi CC                              2.00                       Orta DC                              1.50                       Geçer-Orta DD                              1.00                       Geçer FF                               0.00                       Başarısız
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030031397


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Meşelik Kampüsü 26480 ESKİŞEHİR Santral : 0(222) 239 37 50 Dekanlık Sekreterliği : 0(222) 229 25 23 Fax : 0(222) 229 25 27

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
-

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

 • Ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin yiyecek–içecek bölümlerinde,

• Restoran/kafe/bar vb. bağımsız yiyecek–içecek işletmelerinin mutfak ve servis ekibinde veya işletme bölümünde,

• Gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), akademik kurumlarda,

• Restoran/kafe/bar vb. girişimci ve işletmecisi olarak ya da

• Yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışma ve akademik kariyer yapabilme seçeneğine sahip olmaktır.  


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Ölçme ve Değerlendirme Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir. Başarı Notu             Katsayı                  Başarı Derecesi AA                              4.00                       Pekiyi BA                              3.50                       İyi-Pekiyi BB                              3.00                       İyi CB                              2.50                       Orta-İyi CC                              2.00                       Orta DC                              1.50                       Geçer-Orta DD                              1.00                       Geçer FF                               0.00                       Başarısız

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030031397

Qualification Title
Awarding Body
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030031397


Qualification Title

Awarding Body

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address