Yeterlilik Kodu | TR0030025362 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İstanbul Ayvansaray Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Ayvansaray, Ayvansaray Cd. No:45 D:45, 34662 Fatih/İstanbul | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.ayvansaray.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 90 | |
Programın Normal Süresi | 1 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | - | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların en az 4 yıllık bir yüksek öğrenim programından mezun olduklarını gösterir lisans diploması veya mezuniyet belgesine sahip olmaları gerekmektedir. | |
Başarma Şartları | İlgili programdan mezun olacak öğrenci aşağıdaki şartları yerine getirmek durumundadır: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans programı 60 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az 10 ders ile dönem projesinden oluşur. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında ve yiyecek içecek işletmelerinde üst kademe mutfak yöneticisi olarak çalışabilirler. Yiyecek içecek işletmecisi olarak kendi işletmelerini kurabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030025362
Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların en az 4 yıllık bir yüksek öğrenim programından mezun olduklarını gösterir lisans diploması veya mezuniyet belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
Tezsiz yüksek lisans programlarımız için ALES ya da yabancı dil şartı aranmamaktadır.
Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında ve yiyecek içecek işletmelerinde üst kademe mutfak yöneticisi olarak çalışabilirler.
Yiyecek içecek işletmecisi olarak kendi işletmelerini kurabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030025362 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | ||
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |