Yeterlilik Kodu

TR0020221267

Yeterlilik Adı
Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi
Sorumlu KurumHayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEmniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA
Sorumlu Kurum URLhttps://hbogm.meb.gov.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi2
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 2
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:2132.12 Olerikültürist-Yağlı Tohum Yetiştirme Uzmanı

KategoriAna
Kredi Değeri4
Programın Normal Süresi 24 Saat
Program Profili (Amaç)

Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi kurs programını bitiren bireyin,

  • İş sağlığı ve güvenliğinin amacı ve önemini açıklaması,
  • İş kazası ve meslek hastalıklarından korunma yöntemlerini sıralayarak gerekli önlemleri alması,
  • Tehlikelerden kaynaklanacak risklere karşı gerekli önlemleri alması,
  • Acil durumlarda gerekli tedbirleri alması,
  • Karma yem üretmesi,
  • Tam yağlı soya üretimi yapması

amaçlanmaktadır.

Öğrenme Ortamları
  • Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
  • Karma yem ve tam yağlı soya üretimi yapar
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her modül sonrasında değerlendirme yapılmalıdır.
  • Başarım ölçütleri bilgi, beceri ve yeterlikler bazında açıklanmalıdır.
  • Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kursun amaçları ve kazanımları ile uyumlu olmalıdır.
  • Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
  • Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri,
  • Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar, 
  • Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
  • Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılmalıdır. Puanlama yapılırken teorik kısım %40, uygulamalı kısım ise %60 olarak ile belirlenmelidir. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
  • Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
  • Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

1. Lise mezunları, MYO ve fakültelerin ilgili bölüm öğrencisi/mezunu ya da okuryazar olup, işletmelerin ilgili bölümlerinde çalışmış veya çalışıyor olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

Başarma ŞartlarıHBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan “Organik Tarım Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi”ni almaya hak kazanır. Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.

Yasal Dayanağı

1. 14.06.1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu.

2. 29.06.2001 tarihli ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu.

3. 18.04.2014 tarih ve 28976 Mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ ekindeki 14UMS0407-3 referans kodlu Çoban - Seviye 3- Ulusal Meslek Standardı

4. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 08.02.2011 tarih ve 10 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının 50 Alanına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması” konulu kararı.

5. 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun

6. 4857 sayılı İş Kanunu

7. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu

8. 5488 sayılı Tarım Kanunu

9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

10. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu

11. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili Yönetmelikler

12. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği

13. Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0020221267


Yeterlilik Adı
Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi

Sorumlu Kurum
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:2132.12 Olerikültürist-Yağlı Tohum Yetiştirme Uzmanı


AYÇ Seviyesi
2

TYÇ Seviyesi
2
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08:2132.12 Olerikültürist-Yağlı Tohum Yetiştirme Uzmanı


Kategori
Ana

Kredi Değeri
4

Programın Normal Süresi
24 Saat

Program Profili (Amaç)

Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi kurs programını bitiren bireyin,

  • İş sağlığı ve güvenliğinin amacı ve önemini açıklaması,
  • İş kazası ve meslek hastalıklarından korunma yöntemlerini sıralayarak gerekli önlemleri alması,
  • Tehlikelerden kaynaklanacak risklere karşı gerekli önlemleri alması,
  • Acil durumlarda gerekli tedbirleri alması,
  • Karma yem üretmesi,
  • Tam yağlı soya üretimi yapması

amaçlanmaktadır.


Öğrenme Ortamları
  • Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
  • Karma yem ve tam yağlı soya üretimi yapar

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her modül sonrasında değerlendirme yapılmalıdır.
  • Başarım ölçütleri bilgi, beceri ve yeterlikler bazında açıklanmalıdır.
  • Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kursun amaçları ve kazanımları ile uyumlu olmalıdır.
  • Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
  • Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri,
  • Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar, 
  • Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
  • Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılmalıdır. Puanlama yapılırken teorik kısım %40, uygulamalı kısım ise %60 olarak ile belirlenmelidir. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
  • Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
  • Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

1. Lise mezunları, MYO ve fakültelerin ilgili bölüm öğrencisi/mezunu ya da okuryazar olup, işletmelerin ilgili bölümlerinde çalışmış veya çalışıyor olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.


Başarma Şartları
HBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan “Organik Tarım Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi”ni almaya hak kazanır. Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.


Yasal Dayanağı

1. 14.06.1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu.

2. 29.06.2001 tarihli ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu.

3. 18.04.2014 tarih ve 28976 Mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ ekindeki 14UMS0407-3 referans kodlu Çoban - Seviye 3- Ulusal Meslek Standardı

4. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 08.02.2011 tarih ve 10 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının 50 Alanına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması” konulu kararı.

5. 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun

6. 4857 sayılı İş Kanunu

7. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu

8. 5488 sayılı Tarım Kanunu

9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu

10. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu

11. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili Yönetmelikler

12. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği

13. Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0020221267

Qualification Title
Awarding BodyMinistry of National Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationOccupational
EQF Level2
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 2
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value4
Program Duration24 Saat
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0020221267


Qualification Title

Awarding Body
Ministry of National Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
2

TQF Level
2
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
4

Program Duration
24 Saat

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address