Yeterlilik Kodu | TR0020221267 | |
Yeterlilik Adı | Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi
| |
Sorumlu Kurum | Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Emniyet Mahallesi Boğaziçi Sokak No:23 Teknikokullar Yenimahalle / ANKARA | |
Sorumlu Kurum URL | https://hbogm.meb.gov.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 2 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 2 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08:2132.12 Olerikültürist-Yağlı Tohum Yetiştirme Uzmanı | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 4 | |
Programın Normal Süresi | 24 Saat | |
Program Profili (Amaç) | Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi kurs programını bitiren bireyin,
amaçlanmaktadır. | |
Öğrenme Ortamları |
| |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | 1. Lise mezunları, MYO ve fakültelerin ilgili bölüm öğrencisi/mezunu ya da okuryazar olup, işletmelerin ilgili bölümlerinde çalışmış veya çalışıyor olmak. 2. 18 yaşını tamamlamış olmak. | |
Başarma Şartları | HBÖGM'ye bağlı kurumlarda veya diğer kurumlarca eğitim-öğretime uygun ortamlarda açılan “Organik Tarım Kursu”nu başarı ile tamamlayanlar, “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi”ni almaya hak kazanır. Kursiyerlerin başarıları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlara göre başarı derecesi: 85,00 – 100-Pekiyi; 70,00 - 84,99-İyi; 60,00 - 69,99-Orta; 50,00 - 59,99-Geçer; 0 - 49,99- Geçmez olarak değerlendirilir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez. | |
Yasal Dayanağı | 1. 14.06.1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu. 2. 29.06.2001 tarihli ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu. 3. 18.04.2014 tarih ve 28976 Mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ ekindeki 14UMS0407-3 referans kodlu Çoban - Seviye 3- Ulusal Meslek Standardı 4. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 08.02.2011 tarih ve 10 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının 50 Alanına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması” konulu kararı. 5. 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun 6. 4857 sayılı İş Kanunu 7. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 8. 5488 sayılı Tarım Kanunu 9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 10. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 11. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili Yönetmelikler 12. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği 13. Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0020221267
ISCO 08:2132.12 Olerikültürist-Yağlı Tohum Yetiştirme Uzmanı
ISCO 08:2132.12 Olerikültürist-Yağlı Tohum Yetiştirme Uzmanı
Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi kurs programını bitiren bireyin,
- İş sağlığı ve güvenliğinin amacı ve önemini açıklaması,
- İş kazası ve meslek hastalıklarından korunma yöntemlerini sıralayarak gerekli önlemleri alması,
- Tehlikelerden kaynaklanacak risklere karşı gerekli önlemleri alması,
- Acil durumlarda gerekli tedbirleri alması,
- Karma yem üretmesi,
- Tam yağlı soya üretimi yapması
amaçlanmaktadır.
- Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
- İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygular.
- Karma yem ve tam yağlı soya üretimi yapar
- Her modül sonrasında değerlendirme yapılmalıdır.
- Başarım ölçütleri bilgi, beceri ve yeterlikler bazında açıklanmalıdır.
- Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kursun amaçları ve kazanımları ile uyumlu olmalıdır.
- Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
- Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri,
- Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
- Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
- Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılmalıdır. Puanlama yapılırken teorik kısım %40, uygulamalı kısım ise %60 olarak ile belirlenmelidir. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
- Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
- Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır
1. Lise mezunları, MYO ve fakültelerin ilgili bölüm öğrencisi/mezunu ya da okuryazar olup, işletmelerin ilgili bölümlerinde çalışmış veya çalışıyor olmak.
2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi Programı’nı başarı ile tamamlayanlara “Karma Yem ve Tam Yağlı Soya Üretimi Geliştirme - Uyum Eğitimi Kurs Bitirme Belgesi” verilir. Bu belge iş başvurusu, sınav başvurusu veya denklik işlemleri ile ilgili işlemlerde geçerli bir belge olarak değerlendirilmez.
1. 14.06.1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu.
2. 29.06.2001 tarihli ve 4702 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu.
3. 18.04.2014 tarih ve 28976 Mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ ekindeki 14UMS0407-3 referans kodlu Çoban - Seviye 3- Ulusal Meslek Standardı
4. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 08.02.2011 tarih ve 10 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının 50 Alanına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması” konulu kararı.
5. 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun
6. 4857 sayılı İş Kanunu
7. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu
8. 5488 sayılı Tarım Kanunu
9. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
10. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu
11. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili Yönetmelikler
12. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği
13. Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0020221267 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Ministry of National Education | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 2 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 2 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 4 | |
Program Duration | 24 Saat | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |