Yeterlilik Kodu | TR0030006880 | |
Yeterlilik Adı | Organik Tarım Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Batman Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Yenişehir Mahallesi Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü 72000 Merkez Batman | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.batman.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Organik tarım yüksek girdi kullanımına dayalı endüstriyel tarımın insan sağlığı, ekonomi ve çevre açısından ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları ortadan kaldırmaya yönelik çevreyle dost yeni girdiler ve kültürel uygulamaları dayalı programdır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Batman Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim yönetmeliğinin ilgili hükümlerini yerine getirmek. İlgili yönetmelikte belirtilen süreçler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak (120 AKTS Kredi), aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak ve 30 iş günü staj yapmak zorunludur. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı tarım il ve ilçe müdürlükleri, Organik tarım işletmelerinde, Organik pazarlarda, Organik üretime girdi (tohum, organik gübre, organik tarımsal mücadele) sağlayacak özel sektör kuruluşlarında, Ziraat odalarında, Toprak analiz laboratuarlarında, Organik ürün sertifikası veren kuruluşlarda, küçük ve orta ölçekli tarıma dayalı sanayilerde ve KOBİlerde çalışabilir, Kendi arazilerinde organik tarım yapabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030006880
Organik tarım yüksek girdi kullanımına dayalı endüstriyel tarımın insan sağlığı, ekonomi ve çevre açısından ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları ortadan kaldırmaya yönelik çevreyle dost yeni girdiler ve kültürel uygulamaları dayalı programdır.
- Organik Tarım biliminin temel ilkelerini öğrenmek ve uygulamak.
- Organik bitkisel ürünleri (tarla bitkileri, meyvecilik sebzecilik ve bağcılık) tanımak, yetiştirmek, depolamak ve pazarlamak.
- Hayvancılık biliminin temel kavramlarını anlama becerisini kazanmak ve organik hayvansal ürünler üretebilmek.
- Organik ürünlerin yetiştirilmesi, depolanması ve pazarlanması sırasında karşılaşılabilecek sorunları tanımlamak ve çözüm önerileri geliştirmek.
- Tarımsal üretimle ilgili araç, gereç ve donanımları tanıma ve kullanabilme becerisini kazanmak.
- Çevre dostu üretim tekniklerini öğrenme, organik tarımın temel ilkelerini öğrenmek, organik tarımın geleneksel tarımdan farkını öğrenebilme, organik bitkisel üretim yapılırken uyulması gereken kuralları öğrenmek.
- Organik tarımda verimliliğin korunması, arttırılması ve verimliliğe etki eden faktörleri öğrenme; organik tarımda hastalık ve zararlılarla pasif koruma, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele ve yabancı otlarla mücadele yöntemlerini öğrenmek.
- Akreditasyon, kontrol ve sertifikasyon kavramlarını ve kontrol ve sertifikasyon sisteminin özellikleri ve esaslarını öğrenmek.
- Ulusal ve Uluslararası alanda Organik tarım ve hayvancılığın stratejik önemini kavramak.
- Mesleki bilgileri güncelleyebilme, konusu ile ilgili teknik ve teknolojileri takip edebilme, mesleki etik kuralarını bilme ve grup içi çalışmalara uyum sağlayabilmek.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı tarım il ve ilçe müdürlükleri, Organik tarım işletmelerinde, Organik pazarlarda, Organik üretime girdi (tohum, organik gübre, organik tarımsal mücadele) sağlayacak özel sektör kuruluşlarında, Ziraat odalarında, Toprak analiz laboratuarlarında, Organik ürün sertifikası veren kuruluşlarda, küçük ve orta ölçekli tarıma dayalı sanayilerde ve KOBİlerde çalışabilir, Kendi arazilerinde organik tarım yapabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030006880 | |
Qualification Title | Organik Tarım Associate | |
Awarding Body | Batman University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | To learn and apply the basic principles of organic agriculture science.Recognizes, grows, stores, and markets the Organic vegetative products (field vegetables, fruit and vegetable growing, and viticulture)Gains proficiency in understanding the basic principles of animal husbandry science and producing organic animal products.Identifies the problems that may be encountered at the time of growing, storing, and marketing the organic products and finds solutionsGains proficiency in identifying, and using the tools, equipment, and supplies about agricultural production.Eco-friendly production techniques, learning to learn the basic principles of organic agriculture, organic agriculture to learn the difference between conventional agriculture, organic vegetable production while learning the rules that must be followed.Organic agricultural productivity, conservation, and increasing the efficiency of the factors that affect learning, passive protection in organic farming diseases and pests, biological control, weed control biotechnical methods of struggle and learning.Accreditation, inspection and certification of learning the concepts and principles of the control and certification system features.To understands the strategic importance of organic agricultural and animal husbandry in national and international fields.Career information, update, and ability to follow techniques and technologies relevant to the professional ethical rules to adapt to the knowledge and inter-group studies. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030006880
To learn and apply the basic principles of organic agriculture science.Recognizes, grows, stores, and markets the Organic vegetative products (field vegetables, fruit and vegetable growing, and viticulture)Gains proficiency in understanding the basic principles of animal husbandry science and producing organic animal products.Identifies the problems that may be encountered at the time of growing, storing, and marketing the organic products and finds solutionsGains proficiency in identifying, and using the tools, equipment, and supplies about agricultural production.Eco-friendly production techniques, learning to learn the basic principles of organic agriculture, organic agriculture to learn the difference between conventional agriculture, organic vegetable production while learning the rules that must be followed.Organic agricultural productivity, conservation, and increasing the efficiency of the factors that affect learning, passive protection in organic farming diseases and pests, biological control, weed control biotechnical methods of struggle and learning.Accreditation, inspection and certification of learning the concepts and principles of the control and certification system features.To understands the strategic importance of organic agricultural and animal husbandry in national and international fields.Career information, update, and ability to follow techniques and technologies relevant to the professional ethical rules to adapt to the knowledge and inter-group studies.
Qualification is continuous