Yeterlilik Kodu | TR0030031699 | |
Yeterlilik Adı | Turizm İşletmeciliği Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Eskişehir Osmangazi Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Meşelik Kampüsü 26480 ESKİŞEHİR Santral : 0(222) 239 37 50 Dekanlık Sekreterliği : 0(222) 229 25 23 Fax : 0(222) 229 25 27 | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.ogu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | 1) Turizm işletmeciliği alanında ileri düzeyde kavramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olarak, bu bilgileri bilimsel yöntem çerçevesinde sınıflama, analiz etme ve değerlendirme yetisine sahip olacak, 2) Turizm işletmelerinin karşılaştıkları sorunları tespit edebilme, gerekli araştırma tasarımını yaparak çözüm yolları geliştirebilme becerisine sahip olacak, 3) Turizm işletmeciliği ve sosyal bilimler ile ilgili güncel eğilimleri izleyebilme ve değişimlere uyum sağlayabilme yetisi kazanacak, 4) Takım çalışmasını etkin olarak yürütebilme, takımdaki kişiler arasında görev paylaşımını ve koordinasyonu sağlayabilme becerisine sahip olacak, 5) Ekonomik göstergeleri iyi okuyarak pazardaki iş fırsatlarını tespit ederek bu fırsatlardan yararlanabilme yolları tasarlayabilecek, 6) Karşılaştığı sorun, tehdit ya da fırsatları edindiği bilgiler çerçevesinde değerlendirerek çözüm ya da önerilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme becerisine sahip olacak, 7) Sürekli gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerini yakından izleyebilme ve kullanma becerisi kazanacak, 8) Etkin yönetim becerisi kazanarak projelerin gerçekleştirilmesinde gerekli planlama, koordinasyon ve kontrol faaliyetlerini yürütebilecek, 9) Yasal, etik ve mesleki ilkeleri özümseyerek aldığı kararlarda ve uygulamalarında toplumsal sorumluluk bilincine sahip olacak, 10) Kişiler arası ilişkileri yönetebilecek, 11) Yenilikçi fikirler üretebilme, yenilikçi fikirlerin üretilmesini teşvik etme ve bu fikirleri uygulamaya geçirebilme becerisine sahip olacaktır. | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir. | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması gerekmektedir. Türk doktora eğitimi alanında önceki örgün öğrenmenin tanınması ve yatay geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" kapsamında gerçekleştirilmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Turizm İşletmeciliği alanında doktora diploması verilir. Programdan mezun olan öğrenciler turizm fakülteleri, turizm ile ilgili yüksekokullar ve meslek yüksekokullarında öğretim elemanı veya öğretim üyesi olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca mezunlar konaklama işletmelerinde (otel, motel, pansiyon, tatil köyleri) restaurantlarda, A, B ve C grubu seyahat acentalarında, tur operatörlerinde, turizm danışma bürolarında, çeşitli ulaştırma şirketlerinde, fuar ve organizasyon şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev alabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030031699
1) Turizm işletmeciliği alanında ileri düzeyde kavramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olarak, bu bilgileri bilimsel yöntem çerçevesinde sınıflama, analiz etme ve değerlendirme yetisine sahip olacak,
2) Turizm işletmelerinin karşılaştıkları sorunları tespit edebilme, gerekli araştırma tasarımını yaparak çözüm yolları geliştirebilme becerisine sahip olacak,
3) Turizm işletmeciliği ve sosyal bilimler ile ilgili güncel eğilimleri izleyebilme ve değişimlere uyum sağlayabilme yetisi kazanacak,
4) Takım çalışmasını etkin olarak yürütebilme, takımdaki kişiler arasında görev paylaşımını ve koordinasyonu sağlayabilme becerisine sahip olacak,
5) Ekonomik göstergeleri iyi okuyarak pazardaki iş fırsatlarını tespit ederek bu fırsatlardan yararlanabilme yolları tasarlayabilecek,
6) Karşılaştığı sorun, tehdit ya da fırsatları edindiği bilgiler çerçevesinde değerlendirerek çözüm ya da önerilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme becerisine sahip olacak,
7) Sürekli gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerini yakından izleyebilme ve kullanma becerisi kazanacak,
8) Etkin yönetim becerisi kazanarak projelerin gerçekleştirilmesinde gerekli planlama, koordinasyon ve kontrol faaliyetlerini yürütebilecek,
9) Yasal, etik ve mesleki ilkeleri özümseyerek aldığı kararlarda ve uygulamalarında toplumsal sorumluluk bilincine sahip olacak,
10) Kişiler arası ilişkileri yönetebilecek,
11) Yenilikçi fikirler üretebilme, yenilikçi fikirlerin üretilmesini teşvik etme ve bu fikirleri uygulamaya geçirebilme becerisine sahip olacaktır.
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Turizm İşletmeciliği alanında doktora diploması verilir.
Programdan mezun olan öğrenciler turizm fakülteleri, turizm ile ilgili yüksekokullar ve meslek yüksekokullarında öğretim elemanı veya öğretim üyesi olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca mezunlar konaklama işletmelerinde (otel, motel, pansiyon, tatil köyleri) restaurantlarda, A, B ve C grubu seyahat acentalarında, tur operatörlerinde, turizm danışma bürolarında, çeşitli ulaştırma şirketlerinde, fuar ve organizasyon şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev alabilmektedirler.
Qualification Code | TR0030031699 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | ||
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |