| Yeterlilik Kodu | TR0030013309 | |
| Yeterlilik Adı | Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması | |
| Sorumlu Kurum | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi | |
| Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Bardakçı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, 65090 Tuşba/Van | |
| Sorumlu Kurum URL | https://www.yyu.edu.tr/ | |
| Yönelim | Akademik | |
| AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
| TYÇ Seviyesi | 6 | |
| Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
| Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
| Kategori | Ana | |
| Kredi Değeri | 240 | |
| Programın Normal Süresi | 4 | |
| Program Profili (Amaç) | Bölümümüzde, turizm işletmeciliği dalında pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerimizin meslek hayatında yararlanacakları dersler güncel gelişmeler doğrultusunda verilmektedir. Teorik bilgilerini, sektör içerisinde yaptıkları staj çalışması ile pekiştiren öğrencilerimiz, konaklama, yeme- içme ve seyahat işletmeleri bünyesinde görev almakta, kendini geliştirip iyi pozisyonlara ulaşabilmektedirler. Bölümümüzü, turizmi meslek edinmeyi amaçlayan düz lise ve turizm, otelcilik eğitimi verilen lise mezunları, tercih etmektedir. | |
| Öğrenme Ortamları | - | |
| Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
| Anahtar Yetkinlikler | - | |
| Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
| Kalite Güvencesi | - | |
| Giriş Şartı | - | |
| Başarma Şartları | Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. | |
| İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkânı. • Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkânı. • Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı. • Kendi işlerini kurabilme ve iş yeri açabilme imkânı • Havayolu işletmelerinde çalışma imkânı, • Etkinlik ve organizasyon şirketlerinde çalışma imkânı • Hediyelik eşya mağazalarında, mağaza müdürlüğü, satış elemanı vb. iş imkanları. • Turizm Bakanlığı’nda müfettiş ve Bakanlığın çeşitli kademelerinde değişik görevler, kamuya ait turistik işletmelerde iş imkânları. • Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı. • Hizmet sektörüne yönelik bir eğitim verildiği için hizmet sektöründe yöneticilik, banka memurluğu vb. iş imkânları da bulunmaktadır. | |
| Yasal Dayanağı | - | |
| Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
| Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç | |
TR0030013309
Bölümümüzde, turizm işletmeciliği dalında pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerimizin meslek hayatında yararlanacakları dersler güncel gelişmeler doğrultusunda verilmektedir. Teorik bilgilerini, sektör içerisinde yaptıkları staj çalışması ile pekiştiren öğrencilerimiz, konaklama, yeme- içme ve seyahat işletmeleri bünyesinde görev almakta, kendini geliştirip iyi pozisyonlara ulaşabilmektedirler. Bölümümüzü, turizmi meslek edinmeyi amaçlayan düz lise ve turizm, otelcilik eğitimi verilen lise mezunları, tercih etmektedir.
- Turizm İşletmeciliği bölümümüz bünyesinde öğrencilerin teorik bilgileri edinmesini sağlamak amacıyla dersliklerimiz, otomasyon programlarına hakim olmaları için bilgisayar laboratuvarımız ve uygulamalı derslerin başarılı bir şekilde uygulanması için uygulama dersliklerimiz bulunmaktadır.
- Turizm ve otel işletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalarla ilgili bilgi sahibi olmak.
- Bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmak ve diğer bölümler hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olmak.
- Turizm işletmeciliğindeki hizmetleri pazarlama bilgisine ve becerisine sahip olmak.
- Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurmak.
- Turizm işletmelerinde problemleri tespit etmek ve çözüm üretebilmek.
- Tarihi ve kültürel değerlere saygılı olmak, sosyal sorumluluk ve mesleki etik bilincine sahip olmak.
- Turizm sektöründeki güncel tartışmalar hakkında bilgi sahibi olmak.
- Mesleğin gerektirdiği temel düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma bilgi ve becerilerine sahip olmak.
- Yaşamboyu öğrenme ve kendini sürekli yenileme bilincine sahip olmak.
- Sektördeki rekabet ortamında yaratıcı fikirlere sahip olmak.
Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkânı. • Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkânı. • Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı. • Kendi işlerini kurabilme ve iş yeri açabilme imkânı • Havayolu işletmelerinde çalışma imkânı, • Etkinlik ve organizasyon şirketlerinde çalışma imkânı • Hediyelik eşya mağazalarında, mağaza müdürlüğü, satış elemanı vb. iş imkanları. • Turizm Bakanlığı’nda müfettiş ve Bakanlığın çeşitli kademelerinde değişik görevler, kamuya ait turistik işletmelerde iş imkânları. • Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı. • Hizmet sektörüne yönelik bir eğitim verildiği için hizmet sektöründe yöneticilik, banka memurluğu vb. iş imkânları da bulunmaktadır.
Belge sürekli geçerlidir.
| Qualification Code | TR0030013309 | |
| Qualification Title | DEPARTMENT OF TRAVEL MANAGEMENT | |
| Awarding Body | University of Van Yuzuncu Yil | |
| Awarding Body Contact | ||
| Awarding Body Url | ||
| Orientation | Academic | |
| EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
| TQF Level | 6 | |
| Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
| National Occupation Classification | - | |
| Category | Main | |
| Credit Value | - | |
| Program Duration | - | |
| Program Profile | - | |
| Learning Environments | - | |
| Description | - | |
| Key Competencies | - | |
| Further Info | - | |
| Quality Assurance | - | |
| Access Requirements | - | |
| Conditions for Success | - | |
| Progression Paths (Relationship Type) | - | |
| Legal Basis | - | |
| Validity Period (If Any) | The document is valid continuously. | |
| Url | Open Address | |
TR0030013309
The document is valid continuously.
