Yeterlilik Kodu | TR0030035029 | |
Yeterlilik Adı | Turizm İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Bardakçı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, 65090 Tuşba/Van | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.yyu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 90 | |
Programın Normal Süresi | 1 | |
Program Profili (Amaç) | Bölümde, turizm işlemeciliği dalında pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerin meslek hayatında yararlanacakları dersler güncel gelişmeler doğrultusunda verilmektedir. Öğrenciler, sektör içerisinde yaptıkları araştırmalar ile konaklama, yeme-içme ve seyahat işletmeleri bünyesinde görev almakta, kendini geliştirip iyi pozisyonlara ulaşabilmektedirler. Bölümü, turizmi alanındakendini geliştirmeyi amaçlayan turizm, ve ilgili diğer bölüm lisans mezunları tercih etmektedir. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Programda gerçekleştirilen ölçme ve değerlendirme işlemleri derslere göre değişiklik göstermektedir. Dersin başarılı bir şekilde tamamlanması için sınavlar ile ölçme ve değerlendirme süreci ders içeriklerinde açıkça belirtilmiştir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencilerin mezun olabilmeleri için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinde bilirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkânı. Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Kendi işlerini kurabilme ve iş yeri açabilme imkânına sahiptir. Havayolu işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir. Turizm Bakanlığı’nda müfettiş ve Bakanlığın çeşitli kademelerinde değişik görevleralabilirler • Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı mevcuttur. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030035029
Bölümde, turizm işlemeciliği dalında pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerin meslek hayatında yararlanacakları dersler güncel gelişmeler doğrultusunda verilmektedir. Öğrenciler, sektör içerisinde yaptıkları araştırmalar ile konaklama, yeme-içme ve seyahat işletmeleri bünyesinde görev almakta, kendini geliştirip iyi pozisyonlara ulaşabilmektedirler. Bölümü, turizmi alanındakendini geliştirmeyi amaçlayan turizm, ve ilgili diğer bölüm lisans mezunları tercih etmektedir.
- Turizm işletmelerindeki hizmetleri pazarlama bilgisine ve becerisine sahip olmak.
- Turizm sektörüne sistem bakış açısı ile ele alabilme ve modelleme yapabilme.
- Turizm sektöründeki güncel olayları takip edebilme; arz, talep, maliyet, fiyatlandırma konularında analiz ve yorum yapabilme becerisine sahip olma.
- Turizm sektörüne ilişkin hukuki düzenlemeler ve mesleki standartları hakkında bilgi sahibi olma.
- Turizm sektörü, yapısı ve Türkiye ekonomisindeki rolü hakkında bilgi sahibi olma, sektöre ilişkin temel kavramları bilme ve kullanabilme.
- Dünya tarihi ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olma.
- Turizm sektörü ve işletmecilik temel bilgi ve terminolojisine hâkim olmak.
- Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme.
- Analitik düşünebilme, olası bir araştırmada sistematik veri toplama, analiz etme yorumlama ve raporlama becerisine sahip olma.
- Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurmak.
- Yaşamboyu öğrenme ve kendini sürekli yenileme bilincine sahip olmak.
Programda gerçekleştirilen ölçme ve değerlendirme işlemleri derslere göre değişiklik göstermektedir. Dersin başarılı bir şekilde tamamlanması için sınavlar ile ölçme ve değerlendirme süreci ders içeriklerinde açıkça belirtilmiştir.
Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkânı. Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Kendi işlerini kurabilme ve iş yeri açabilme imkânına sahiptir. Havayolu işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir. Turizm Bakanlığı’nda müfettiş ve Bakanlığın çeşitli kademelerinde değişik görevleralabilirler • Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı mevcuttur.
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030035029 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | University of Van Yuzuncu Yil | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |