Yeterlilik Kodu

TR0030001656

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumAnadolu Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAnadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR
Sorumlu Kurum URLhttp://www.anadolu.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.
  • Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
  • Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisi.
  • Etkin iletişim kurma becerisi.
  • Mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisi.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.
  • Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
  • Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
  • Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi.
  • Yabancı bir dilde iletişim kurma becerisi.
  • Mesleki özgüven becerisi.
  • Girişimcilik becerisi.
  • Sosyal toplumsal sorumlulukları kavrama, uygulama becerisi.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. 

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu bölümden mezun olan öğrenciler; konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030001656


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Anadolu Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08


AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.
  • Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
  • Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisi.
  • Etkin iletişim kurma becerisi.
  • Mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisi.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.
  • Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
  • Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
  • Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi.
  • Yabancı bir dilde iletişim kurma becerisi.
  • Mesleki özgüven becerisi.
  • Girişimcilik becerisi.
  • Sosyal toplumsal sorumlulukları kavrama, uygulama becerisi.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. 


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu bölümden mezun olan öğrenciler; konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030001656

Qualification Title
Associate Diploma in Tourism and Hotel Management
Awarding BodyCouncil Of Higher Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification

ISCO: 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • The ability to use the oretical knowledge in practice.
  • The ability to access and assess sectoral problems.
  • The Abiility to understand and apply thelegal regulations.
  • The abiility to communicate effectively in writing and orally.
  • Using professional tools and techniques.
  • The ability to manage a process effectively to meet the requirements.
  • The ability of working in a group cooperatively, even if the work requires the involvement of team members from interdisciplines.
  • The ability to Identify vocational problems and resolve them effectively.
  • The awareness to comply with occupational ethics and sense of responsibility.
  • The ability to develop an awareness for life long learning.
  • The ability to plan and apply the vocational processes.
  • The ability to communicate in, at least, one foreign language.
  • The ability to display their vocational self-confidence at work place.
  • The ability to develope an entrepreneur spirite.
  • The ability to comprehend and apply the social responsibilities.
Key Competencies-
Further Info

A variety of assessment methods such as mid-term(s), assignment(s), exercise(s), project(s), practice(s), and a final exam are implemented in the programme. Assessment methods may include classical test(s), multiple-choice test(s), homework(s), performance evaluation(s), and product evaluation(s). In order to graduate from the programme, cumulative GPA must be minimum 2.00. A course grade is constituted by evaluating the above stated elements and given by using letters. 

Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for SuccessA student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF, DZ or YZ grades. This program requires 30 days of practical training.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030001656


Qualification Title
Associate Diploma in Tourism and Hotel Management

Awarding Body
Council Of Higher Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO: 08


EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO: 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • The ability to use the oretical knowledge in practice.
  • The ability to access and assess sectoral problems.
  • The Abiility to understand and apply thelegal regulations.
  • The abiility to communicate effectively in writing and orally.
  • Using professional tools and techniques.
  • The ability to manage a process effectively to meet the requirements.
  • The ability of working in a group cooperatively, even if the work requires the involvement of team members from interdisciplines.
  • The ability to Identify vocational problems and resolve them effectively.
  • The awareness to comply with occupational ethics and sense of responsibility.
  • The ability to develop an awareness for life long learning.
  • The ability to plan and apply the vocational processes.
  • The ability to communicate in, at least, one foreign language.
  • The ability to display their vocational self-confidence at work place.
  • The ability to develope an entrepreneur spirite.
  • The ability to comprehend and apply the social responsibilities.

Key Competencies
-

Further Info

A variety of assessment methods such as mid-term(s), assignment(s), exercise(s), project(s), practice(s), and a final exam are implemented in the programme. Assessment methods may include classical test(s), multiple-choice test(s), homework(s), performance evaluation(s), and product evaluation(s). In order to graduate from the programme, cumulative GPA must be minimum 2.00. A course grade is constituted by evaluating the above stated elements and given by using letters. 


Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF, DZ or YZ grades. This program requires 30 days of practical training.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.


Url
Open Address