Yeterlilik Kodu

TR0020001221

Yeterlilik Adı
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrenim Belgesi
Sorumlu KurumÖzel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEmniyet Mahallesi, Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Sok. Beş Evler MEB Kampüsü, 06560 Yenimahalle/Ankara
Sorumlu Kurum URLhttps://orgm.meb.gov.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi1
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 1
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Kişisel bakım yapar.
  • Helva yapar.
  • Aşure yapar.
  • Sütlaç yapar.
  • Muhallebi yapar.
  • Özleştirilerek hamur hazırlar.
  • Kıyılarak Hamur hazırlar.
  • Mayalandırılarak hamur hazırlar.
  • Çırpılarak yapılan hamur hazırlar.
  • Kurabiye yapar.
  • Gözleme yapar.
  • Ekmek yapar.
  • Simit yapar.
  • Pide hazırlar.
  • Pizza hazırlar.
  • Erişte yapar.
  • Krep yapar.
  • Kek hazırlar.
  • Sebzeleri pişirmeye hazırlar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı
  • Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) için ilköğretimi tamamlamış olmak
  • Genel veya mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına devam edemeyeceğini özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ile belgelendirmiş olmak
  • 23 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan birey olmak
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Öğrenim Belgesine sahip birey yiyecek içecek hizmetleri sektöründe ve temel tahıl tatlıları hazrlayıcısı, temel sütlü tatlıları yardımcısı, hamur hazırlayıcı, kurabiyeci, gözlemeci, ekmekçi, simitçi, pideci, pizzacı, erişte hazırlayıcı, krep hazırlayıcı, kek hazırlayıcı, sebzeleri pişrmeye hazırlayıcı gibi işlerde çalışabilir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0020001221


Yeterlilik Adı
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Öğrenim Belgesi

Sorumlu Kurum
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Emniyet Mahallesi, Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Sok. Beş Evler MEB Kampüsü, 06560 Yenimahalle/Ankara

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
1

TYÇ Seviyesi
1
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Kişisel bakım yapar.
  • Helva yapar.
  • Aşure yapar.
  • Sütlaç yapar.
  • Muhallebi yapar.
  • Özleştirilerek hamur hazırlar.
  • Kıyılarak Hamur hazırlar.
  • Mayalandırılarak hamur hazırlar.
  • Çırpılarak yapılan hamur hazırlar.
  • Kurabiye yapar.
  • Gözleme yapar.
  • Ekmek yapar.
  • Simit yapar.
  • Pide hazırlar.
  • Pizza hazırlar.
  • Erişte yapar.
  • Krep yapar.
  • Kek hazırlar.
  • Sebzeleri pişirmeye hazırlar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
  • Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu) için ilköğretimi tamamlamış olmak
  • Genel veya mesleki ve teknik ortaöğretim programlarına devam edemeyeceğini özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ile belgelendirmiş olmak
  • 23 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan birey olmak

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Öğrenim Belgesine sahip birey yiyecek içecek hizmetleri sektöründe ve temel tahıl tatlıları hazrlayıcısı, temel sütlü tatlıları yardımcısı, hamur hazırlayıcı, kurabiyeci, gözlemeci, ekmekçi, simitçi, pideci, pizzacı, erişte hazırlayıcı, krep hazırlayıcı, kek hazırlayıcı, sebzeleri pişrmeye hazırlayıcı gibi işlerde çalışabilir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0020001221

Qualification Title
Area of Food and Beverage Services Cuisine Branch Special Education Vocational Training Center Certificate
Awarding BodyMinistry of National Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation-
EQF Level1
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 1
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

The qualification owner; Performs personal care. Makes halva. Makes ashoura. Makes rice pudding. Makes a pudding. Prepares the dough by kneading. Prepares dough by chopping. Prepares fermented dough. Prepares dough made by whipping. Makes cookies. Makes gozleme. Makes bread. Makes simit. Prepares pide. Prepares pizza. Makes noodles. Makes crepes. Prepares cakes. Makes vegetables ready to be cooked.

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements
  • To have completed primary education for special education vocational training center (school)
  • To have provided documentary proof obtained from special education evaluation committee that he/she is unable to continue general or vocational and technical secondary education programs
  • To be under age 23 and to have special needs
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Area of Food and Beverage Services Cuisine Special Education Vocational Training Center Certificate holder may work in food and beverage sector in jobs such as basic grain desert preparation, basic milk pudding preparation, cookie maker, gozleme maker, bread maker, bagel (simit) maker, Turkish pizza (pide) maker, pizza maker, noddle preparation, waffle preparation, cake preparation, preparation of vegetables for cooking.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.

Url Open Address
Qualification Code

TR0020001221


Qualification Title
Area of Food and Beverage Services Cuisine Branch Special Education Vocational Training Center Certificate

Awarding Body
Ministry of National Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
1

TQF Level
1
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

The qualification owner; Performs personal care. Makes halva. Makes ashoura. Makes rice pudding. Makes a pudding. Prepares the dough by kneading. Prepares dough by chopping. Prepares fermented dough. Prepares dough made by whipping. Makes cookies. Makes gozleme. Makes bread. Makes simit. Prepares pide. Prepares pizza. Makes noodles. Makes crepes. Prepares cakes. Makes vegetables ready to be cooked.


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
  • To have completed primary education for special education vocational training center (school)
  • To have provided documentary proof obtained from special education evaluation committee that he/she is unable to continue general or vocational and technical secondary education programs
  • To be under age 23 and to have special needs

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Area of Food and Beverage Services Cuisine Special Education Vocational Training Center Certificate holder may work in food and beverage sector in jobs such as basic grain desert preparation, basic milk pudding preparation, cookie maker, gozleme maker, bread maker, bagel (simit) maker, Turkish pizza (pide) maker, pizza maker, noddle preparation, waffle preparation, cake preparation, preparation of vegetables for cooking.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.


Url
Open Address